Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Orientalisk gryta med russinris

1 st gul lök 
2 msk smör
1 msk kanel
600 gram lammbog
2 tsk salt
1 tsk malen svartpeppar
3 st påsar saffran
6 dl vatten
4 st äpplen
2 msk strösocker
1 st citron

Russinris
3 dl ris
1 st gul lök
4 msk smör
3 dl russin


Gör så här 
Skär köttet i lagom stora bitar. Bryn dem, tex i en järngryta, tillsammans med smöret, alla kryddorna och löken. Häll i vattnet och koka under lock i 1 1/2 timme, eller tills det är mört. Skala och skär äpplena i bitar, tillsätt dem tillsammans med sockret. Låt koka i ytterligare 10 minuter. Häll i citronens saft just innan servering. 

Koka riset, fräs lök i smör och låt även russinen fräsa med någon minut. blanda med riset.