Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Ugnspannkaka med äppellingon

För fyra personer behöver du
2½ dl vetemjöl
½ tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
3 msk smör
2 paket bacon


Gör så här
Värm ugnen till 225 grader. Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och äggen. Om du har tid - låt gärna smeten svälla i cirka 30 minuter. Stek baconen knapriga och vira sedan in dom i hushållspapper så pappret suger upp det överblivna fettet.

Smöra en rymlig ugnsfast form och häll i smeten. Lägg i hälften av baconen i botten, häll därefter på med pannkakssmeten och strö resterande bacon överst. Grädda pannkakan i ugnen i ca 25-30 minuter.
Obs! Du kan använda en större form, så att pannkakan blir tunnare, eller låta den stå inne längre tid i ugnen för en fastare variant.

Äppellingon
1 dl rårörda lingon
1/2 tärnat äppel

Sallad
Grönsallad
Tomat
Cocktailtomat
1/2 äpple
Pressa över lite citron och ringla sist över lite olivolja.