
Fransk potatissallad
Potatissallad passar nästan alltid, men kanske allra godast och bäst på sommarens färskpotatis. Till grillat, på buffé, till pick-nicken, i båten... Så behändig och lätt att laga i förväg eller att svänga ihop i en hast när det kurrar i magen.
2 port
ca 6 st kokta kalla potatisar, helst färsk
2 msk rapsolja
1 tsk vitvinsvinäger
1 klyfta vitlök
1 krm salt
½ krm svartpeppar
½ röd lök
1 ättiksgurka
1 salladslök
1 msk hackad dill
1-2 msk kapris
Gör så här
1. Blanda dressingen i en salladsskål där potatisen också får plats: rapsolja, vitvinsvinäger, pressad vitlök, salt och svartpeppar.
2. Skär potatisen i lagom stora bitar och lägg i skålen med dressingen.
3. Skala ½ röd lök och skär den i tunna skivor.
4. Hacka och skär 1 ättiksgurka i små tärningar.
5. Skär 1 salladslök i tunna skivor.
6. lägg röd lök, salladslök, ättiksgurka, dill och kapris i salladsskålen. Blanda och smaka av.
Variation: Tillsätt lite fransk senap. Har du inte ättiksgurka hemma kan hackat äpple vara ett förslag till ersättning.