Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Jordgubb- och vinbärspaj

200 g margarin
2 dl socker
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker

Fyllning
1 l jordgubbar
1 l röda vinbär
potatismjöl
socker

Gör så här
Smält margarinet. Blanda i övriga ingredienser. Klä en ungssäker form (gärna med löstagbara kanter) med deg både i botten och på kanterna. Spara lite till toppen. Sätt in i kylskåpet och låt stå kallt minst 30 min.

Sätt ugnen på 200 grader. Dela jordgubbarna i mindre delar. Blanda vinbär och jordgubbar i formen och strö över rikligt med potatismjöl. Strö på lite socker över bären och lägg sist på degen som finns kvar. Grädda i mitten av ugnen ca 25-30 min.