Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Indiska lammfärsburgare med gurkraita och senapspotatis

4 portioner

Biffar
500 g lammfärs
2 vitlöksklyftor, hackade
1 tsk spiskummin
1 tsk kanel
salt och svartpeppar
2 msk rapsolja
Gurkraita:
2 dl matyoghurt
½ gurka, skalad, urkärnad, grovhackad
2 msk färsk mynta, hackad
salt

Senapspotatis
4 bakpotatisar, skivade ½ cm tjocka
2 msk rapsolja
2 tsk senapsfrö, stötta
flingsalt

4 sallatsblad
2 tomater, skivade
4-8 skivor lantbröd, rostat

Gör så här
Blanda ingredienserna till gurkraitan och ställ kallt ca 1 timme.

Värm ugnen till 200°. Lägg potatisen i en ugnssäker form, häll över olja och senapsfrö. Strö över salt och stek i ugn ca 15 minuter. Vänd någon gång under tiden.

Blanda färsen med kryddor, smaksätt med salt och peppar och forma 4 burgare. Stek i olja ca 3 minuter per sida.

Lägg ett sallatsblad på varje brödskiva. Lägg på burgaren, tomat och gurkraita och ytterligare en skiva bröd. Servera potatisen bredvid.

 

 

 Foto: Svenskt Kött