Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »4 portioner
Biffar
500 g lammfärs
2 vitlöksklyftor, hackade
1 tsk spiskummin
1 tsk kanel
salt och svartpeppar
2 msk rapsolja
Gurkraita:
2 dl matyoghurt
½ gurka, skalad, urkärnad, grovhackad
2 msk färsk mynta, hackad
salt
Senapspotatis
4 bakpotatisar, skivade ½ cm tjocka
2 msk rapsolja
2 tsk senapsfrö, stötta
flingsalt
4 sallatsblad
2 tomater, skivade
4-8 skivor lantbröd, rostat
Gör så här
Blanda ingredienserna till gurkraitan och ställ kallt ca 1 timme.
Värm ugnen till 200°. Lägg potatisen i en ugnssäker form, häll över olja och senapsfrö. Strö över salt och stek i ugn ca 15 minuter. Vänd någon gång under tiden.
Blanda färsen med kryddor, smaksätt med salt och peppar och forma 4 burgare. Stek i olja ca 3 minuter per sida.
Lägg ett sallatsblad på varje brödskiva. Lägg på burgaren, tomat och gurkraita och ytterligare en skiva bröd. Servera potatisen bredvid.
Foto: Svenskt Kött