Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Bönsallad

6 portioner

1 burk stora vita bönor, 410 g
1 burk kidneybönor, 410 g
250 g brysselkål
1 rödlök
1 buffésallat

Dressing
1/2 g saffran, 1 kuvert
1 msk vit balsamicovinäger eller äppelcidervinäger
3 msk rapsolja
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 tsk färsk repad timjan eller 1 krm torkad

Gör så här
1. Spola av bönorna i kallt vatten och låt de rinna av. Lägg över i en skål.

2. Gnid saffranskuvertet med skaftet av en bordskniv, så att saffranet blir söndersmulat. Öppna kuvertet försiktigt och blanda med vinäger, olja, salt, peppar och timjan. Häll dressingen över bönorna och låt dem marinera 1 timme.

3. Ansa och koka brysselkålen i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och spola dem i kallt vatten och låt de rinna av. Skala och skär rödlöken i tunna klyftor. Skölj sallaten och låt den rinna av.

4. Blanda bönorna med brysselkål, rödlök och sallat. Servera.

 

Av: Christina Asplund
Foto: Thomas Carlén