Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Olivbaguetter

3 baguetter

1 dl havrekli
5 1/2 dl vetemjöl special
1 msk olivolja
1 msk brödsirap
1 tsk salt
25 g jäst, 1/2 paket
2 1/2 dl vatten, 37°
1/2 dl urkärnade svarta oliver

Ugn: 225°

Gör så här
1. Lägg havrekli, nästan allt vetemjöl special, olivolja, sirap, salt och jäst i beredningsskålen till matberedaren med plastkniven monterad. Kör ihop några sekunder.

2. Tillsätt vatten och oliver och arbeta ihop degen ca 2 minuter. Låt jäsa 30 minuter under bakduk.

3. Knåda degen på mjölat bakbord och dela den i tre delar. Rulla ut till smala längder, lika långa som bakplåten, vrid längderna några varv. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk, ca 30 minuter.

4. Grädda bröden i mitten av ugnen, ca 15 minuter. Låt de svalna på bakgaller.

 

Av: Christina Asplund