Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »4 portioner
1 huvud grönsallat
1/2 huvud rosésallat
25 g rucolasallat
50 g solrosskott
2 stjälkar selleri
4 färska fikon
50 g gröna kärnfria vindruvor
150 g lagrad Grevé ost
Honungsdressing
1 msk flytande honung
1 msk pressad saft av lime
2 msk solrosolja
1 krm salt
1/2 krm mald svartpeppar
Gör så här
1. Skölj sallatssorterna och låt rinna av eller slunga bladen torra i en salladsslunga. Riv bladen grovt på grönsallaten, strimla rosésallaten och blanda allt i en serveringsskål.
2. Blanda ner rucolasallat, solrosskott och tunt skivad stjälkselleri.
3. Skölj fikon och druvor. Lägg klyftor av fikonen runt om. Fördela vindruvorna och tärnad ost över salladen.
4. Vispa samman dressingen i en skål och servera den vid sidan om.
Av: Christina Asplund
Foto: Thomas Carlén