Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »4 portioner
50 g champinjoner
2 morötter
1 palsternacka
1 gul squash
1 orange paprika
6 vitlöksklyftor
1 fänkål
150 g cocktailtomater
2 msk olivolja
25 g rucolasallat
1 huvud buffésallat eller grönsallat
Pesto
1/2 dl solroskärnor eller skållad sötmandel
1 kruka färsk basilika
1 vitlöksklyfta
1 dl solrosolja
2 krm salt
1 krm mald svartpeppar
Ugn: 225°
Gör så här
1. Ansa och skär champinjonerna i klyftor. Skala och skär morötter och palsternackor i stavar. Skölj och skär squashen i bitar. Dela och kärna ur paprikan och skär i bitar. Skala och dela vitlöksklyftorna. Skär fänkålen i klyftor. Skölj tomaterna. Lägg alla grönsakerna lite huller om buller på en långpanna med bakplåtspapper. Ringla över oljan och blanda runt.
2. Sätt in i mitten av ugnen, ca 15-20 minuter tills grönsakerna är mjuka och fått färg.
3. Mixa samman solroskärnor eller sötmandel, basilikablad och vitlök i en mixer. Tillsätt oljan under gång. Smaka av med salt och peppar.
4. Blanda försiktigt de ugnsbakade grönsakerna med peston. Lägg upp på fat med en bädd av sköljd rucola- och buffésallat.
Av: Christina Asplund
Foto: Thomas Carlén