Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

En god nattsömn ger en bra frukostkänsla!

Frukosten är dagens viktigaste måltid. Det är det flera som kan skriva under på! Både barn och vuxna som äter frukost presterar bättre än de som inte äter frukost.
De flesta av oss vet att frukosten är viktig. Ändå är det mindre än hälften av svenskarna som äter en ordentlig frukost varje morgon. Det har både med stress och dålig aptit att göra. En utsövd person brukar ha aptit, så till viss del börjar det med god sömn. Men det handlar också om att ha maten hemma när man vaknar. Det förenklar onekligen!

Frukosten behöver inte varieras i det oändliga – det kan vara helt ok att den ser ungefär likadan ut dag efter dag. Men! Ibland kan det vara kul med lite variation och även kanske ändra gamla vanor.

Låt alla i familjen skriva en ”frukostönskelista”. Kanske hittar ni nya favoriter och skapar nya vanor som stimulerar frukostätandet och skapar lust! Det finns så mycket gott att välja på – olika brödsorter, fil och yoghurt i olika varianter, müsli (köpt eller hemgjord), färsk frukt, ägg och mycket annat!

Relaterade länkar:
> Nybakat bröd till frukost
> Äggröra

Artikelns sökord
frukost, frukosten, frukostätande