Kycklinggryta med dragon
|
Foto: Thomas Carlén |
Kyckling finns på mångas lista över favoriträtter. Den är snabblagad och är lätt att smaksätta efter vilken kryddning man känner för just den dagen.
6 portioner
900 g kycklinglårfiléer
3 msk smör salt, peppar
1 tsk dragon
12 steklökar
200 g färska champinjoner
2 paprikor, gul och röd, i bitar
2 dl hönsbuljong av tärning
1/2 dl äppeljuice
2 1/2 dl matlagningsgrädde
3 msk ljus redning, Maizena
Garnering: 2 msk hackad persilja
Servera med: Kokt ris Sallad
Gör så här:
1. Dela lårfiléerna på mitten. Bryn köttet i omgångar i smör i en stekpanna.
Lägg över i en traktörpanna. Salta och krydda med peppar och dragon.
2. Skala och stek lök och ansade och delade champinjoner i smör och lägg över i grytan. Dela, kärna ur och dela paprikorna i bitar.
Tillsätt paprikor, buljong, äppeljuice och matlagningsgrädde.
Red av med ljus redning och låt grytan sjuda under lock, ca 30 minuter.
Smaka av grytan.
3. Servera grytan med kokt ris och sallad. Strö över hackad persilja vid serveringen.