Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Korn var det första spannmål vi började odla i Norden för ca 6 000 år sedan och fortfarande är korn det sädesslag som vi odlar mest. Men det mesta används till djurfoder och en del till öl.
Till mat har korn mest använts i gröt och i tunnbröd. Med det höga innehållet av betaglukaner vore det bra att få tillbaka kornet i de svenska köken. En ganska ny produkt är matkorn (kornris) som kokar på 12 minuter och som man äter istället för och på samma sätt som ris.
Prova gärna matkorn i förrätter, varmrätter och efterrätter både till vardag och fest. Det är gott, snabbt, nyttigt och lätt att variera. Passar perfekt i matlagning istället för ris, bulgur eller couscous. Dessutom framställs matkorn av nordiskt spannmål.
Genom att välja matkorn så är vi rädda om vår miljö - matkorn har en klimatpåverkan motsvarande 0,6 kg koldioxid per kg matkorn.
Artikelns sökord
korn, betaglukaner, matkorn