Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »
Örtkryddade nötfärsbiffar, 4 port
 
400 g nötfärs
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
1 ägg
1 tsk oregano
½ tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
Matfett till stekning
 
Sås:
1 gul lök
Olivolja till stekning
1 msk tomatpuré
400 g krossade tomater
1 tsk basilika
1 tsk socker
½ buljongtärning (grönsaks)
1 dl grädde (valfri sort)
Salt
Nymald svartpeppar
 
Gör så här:
 
  1. Börja med såsen; Skala och hacka löken. Hetta upp olivoljan och fräs den hackade löken några minuter. Tillsätt pressad vitlök och tomatpuré och fräs ytterligare någon minut under omrörning. Tillsätt övriga ingredienser utom grädden och låt allt sjuda ca 20 minuter. Gör biffarna under tiden.
  2. Blanda köttfärsen med salt och peppar. Riv den gula löken, pressa vitlöksklyftan. Blanda lök och övriga ingredienser till biffarna, med köttfärsen.
  3. Rulla 8 lika stora bollar av köttfärsen. Platta ut den ev mellan två platsfolieark) och skär några snitt tvärs över varje biff (då ”skålar” de sig inte vid stekningen).
  4. Smält matfettet i en stek panna och låt det bli brunt. Bryn biffarna några minuter på varje sida.
  5. Fortsätt med såsen; Mixa såsen med handmixer el i matberedare med kniven monterad. Tillsätt grädden och smaka av med salt och nymald svartpeppar. Häll såsen över biffarna.
  6. Servera med ris, pasta och sjudna broccoli buketter.