Kikärtsbiffar med spenatsås
400 g kikärtor, konserverade
1 potatis, kokt
1/2 dl salladslök, hackad
1/2 dl koriander, hackad
1/2 tsk örtsalt
1 krm vitpeppar
1/2 dl polentagryn
1/2 msk olivolja
2 msk tofu, (ost) mjuk
1 dl spenat, fryst
muskot, och örtsalt efter smak
Spenatsallad
40 g bladspenat
¼ av kärnorna av ett granatäpple
Gör så här: Skölj kikärtorna ordentligt och lägg i en matberedare tillsammans med potatisen och mixa i någon minut. Blanda kikärtor, potatis, salladslök, koriander, örtsalt och vitpeppar i en skål.
Forma blandningen till biffar, ca 1 cm tjocka. Panera dem i polentagrynen. Hetta upp en stekpanna med olivolja. Stek biffarna gyllenbruna på medelvärme i ca 5 minuter per sida.
Hetta upp en kastrull med tofuost och lägg i den frysta spenaten. Smaka av såsen med riven muskot och örtsalt. Servera biffarna med spenatsåsen och en spenatsallad.