Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Basilika- och jordgubbsfylld gös

4 portioner
2 gösfiléer med skinn (eller makrill)
2 dl jordgubbar
1 kruka basilika
salt och peppar
bindgarn
2 röda paprikor
1 knippe salladslök
balsamicosirap
potatis

Gör så här: Hacka jordgubbarna grovt och blanda med basilika. Lägg filéerna med skinnsidan nedåt på en skärbräda, krydda med salt och peppar. Täck en filé med jordgubbsröran, lägg den andra filén ovanpå. Bind ihop med bindgarn. Grilla. Använd gärna digital termometer, fisken är klar vid en innertemperatur på 52°. Paprika och salladslök är gott att grilla till. Tänk på att salladslöken blir klar på någon minut. Ringla balsamicosirap över fisken när en är klar och servera med nykokt potatis.