Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Ett traditionellt och lättlagat ungerskt recept med mycket smak. Vill du ha en matigare rätt kan du öka korvmängden. Servera gärna med en sallad på kål eller gröna blad och saltgurka i avlånga klyftor.
4 portioner som lättare måltid 8 stora
ca 800 g kokta potatisar, gärna Asterix
6 kokta ägg 1
drygt 100 g ungersk kolbàsc eller annan smakrik korv
5 dl gräddfil eller crème fraîche
1 msk ströbröd
25 gram smör, salt, nymald svartpeppar
Gör så här: Värm ugnen till 175°C. Skala och skiva ägg och potatis tunt. Skiva korven ännu tunnare. Smöra en ugnsfast form och bröa ordentligt med ströbröd. Varva kokt potatis, tunna skivor kolbàsc, ägg och gräddfil. Salta och peppra lätt mellan varje lager.
Hyvla över lite kallt smör och strö över en aning ströbröd. Grädda i ugn tills ytan är vackert gyllenbrun, ca 30-45 minuter beroende på formen.