Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Örtöverbakad kotlettrad med rosépepparsås, 4 port

½ kg benfri kotlettrad
100 g fetaost
100 g philadelphiaost
½ dl färsk basilika, hackad
½ röd chili, hackad

Sås:
2 msk smör
2 msk vetemjöl
1 st liten gul lök eller 2 shalottenlökar
1 pressad vitlöksklyfta
2 dl hett vatten
2 msk koncentrerad kalvfond
1 msk tomatpuré
2 dl grädde (valfri sort men kokbar)
1 msk rosépeppar
salt och peppar att smaka av med

Gör så här: Värm ugnen till 175º. Mixa ost, basilika och chili till en jämn smet.
Bred den över köttet. Stek i ugn till innertemperatur 70º. Låt vila i folie ca 15 minuter och skär i skivor.

Sås: Hacka löken fint och fräs i smör. Pudra över vetemjölet och späd under omrörning med hett vatten.

Tillsätt kalvfond, tomatpuré och grädde, koka upp och låt sedan sjuda sakta utan lock i ca 5 minuter. Krossa rosepepparkornen lite och rör ner dem i såsen.

Smaka av med salt och möjligen lite peppar. Servera med klyftpotatis och en sallad.