Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Chicken nuggets med currysås

Foto: Thomas Carlén

 

400-500 g kycklingfilé (el kycklinginnerfilé)
Matfett till stekning

Till panering:
2 ägg
2 dl sesamfrö
½ dl ströbröd
1 tsk salt
1 krm mald vitpeppar

Till currysås:
2 msk smör
1½ tsk curry
2 msk vetemjöl
3 dl vatten
1 hönsbuljongtärning alt 1 msk kycklingfond
1 dl vispgrädde

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Dela filéerna mitt itu på längden om de är stora. Skär sedan längderna i 2 cm tjocka skivor. Platta ut dem något. Kycklinginnerfilé behöver inte delas utan används som de är. 
  3. Vispa upp äggen i en djup tallrik. Blanda ströbröd, sesamfrön, salt och peppar på en annan tallrik. 
  4. Vänd kycklingbitarna först i äggvispet och sedan i ströbröd och sesamblandningen.
  5. Smält matfett i en stekpanna och låt det bli gyllenbrunt. Stek kycklingbitarns på båda sidor och lägg dem sedan i en ugnssäker form och låt dem stekas färdigt i ugnen 5-10 min. 
  6. Gör såsen: Smält matfettet i en kastrull och blanda i curryn. Låt det fräsa ihop någon minut. Tillsätt vetemjölet, rör om och vispa i vattnet lite i taget. Tillsätt grädde och buljongtärning och låt såsen koka ihop 4-5 min.
  7. Servera chicken nuggets med basmatiris och en grönsallad.