Chicken nuggets med currysås
 |
Foto: Thomas Carlén |
400-500 g kycklingfilé (el kycklinginnerfilé)
Matfett till stekning
Till panering:
2 ägg
2 dl sesamfrö
½ dl ströbröd
1 tsk salt
1 krm mald vitpeppar
Till currysås:
2 msk smör
1½ tsk curry
2 msk vetemjöl
3 dl vatten
1 hönsbuljongtärning alt 1 msk kycklingfond
1 dl vispgrädde
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Dela filéerna mitt itu på längden om de är stora. Skär sedan längderna i 2 cm tjocka skivor. Platta ut dem något. Kycklinginnerfilé behöver inte delas utan används som de är.
- Vispa upp äggen i en djup tallrik. Blanda ströbröd, sesamfrön, salt och peppar på en annan tallrik.
- Vänd kycklingbitarna först i äggvispet och sedan i ströbröd och sesamblandningen.
- Smält matfett i en stekpanna och låt det bli gyllenbrunt. Stek kycklingbitarns på båda sidor och lägg dem sedan i en ugnssäker form och låt dem stekas färdigt i ugnen 5-10 min.
- Gör såsen: Smält matfettet i en kastrull och blanda i curryn. Låt det fräsa ihop någon minut. Tillsätt vetemjölet, rör om och vispa i vattnet lite i taget. Tillsätt grädde och buljongtärning och låt såsen koka ihop 4-5 min.
- Servera chicken nuggets med basmatiris och en grönsallad.