Fyllda pastarullar, 4 port
8 färska lasagneplattor (ca 300 g)
Fyllning:
1 squash ca 350 g
Bladspenat, ca 150 g
1 purjolök, ca 150 g
1-2 vitlöksklyftor
250 g keso
½ tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
Matfett till stekning
Sås:
1 burk pizzasås, 400 g
1 dl crème fraiche
Ca 50 g riven ost
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Dela purjolöken mitt itu på längden, skölj ur dem noga. Strimla i tunna strimlor.
- Skölj och strimla squashen.
- Smält matfettet i en rymlig stekpanna.
- Fräs purjolök, squash och bladspenat i matfettet på svag värme i en kastrull i några minuter. Tillsätt pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar. Låt svalna något och blanda sedan i keson.
- Blanda en burk pizzasås med 1 dl creme fraiche. Lägg ett tunt lager sås i botten på en form som är lagom stor för pastarullarna.
- Lägg ut lasagneplattorna på en skärbräda och fördela fyllningen på dem. Rulla ihop dem och lägg dem i formen med skarven nedåt. Häll över resten av tomatsåsen och strö över den rivna osten.
- Gratinera i ugnen i ca 25 min till gyllenbrun färg. Servera med vitkålssallad.
Dekorera med färsk basilika.