Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Fyllda pastarullar, 4 port

8 färska lasagneplattor (ca 300 g)

Fyllning:
1 squash ca 350 g
Bladspenat, ca 150 g
1 purjolök, ca 150 g
1-2 vitlöksklyftor
250 g keso
½ tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
Matfett till stekning

Sås:
1 burk pizzasås, 400 g
1 dl crème fraiche
Ca 50 g riven ost

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Dela purjolöken mitt itu på längden, skölj ur dem noga. Strimla i tunna strimlor.
  3. Skölj och strimla squashen.
  4. Smält matfettet i en rymlig stekpanna.
  5. Fräs purjolök, squash och bladspenat i matfettet på svag värme i en kastrull i några minuter. Tillsätt pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar. Låt svalna något och blanda sedan i keson.
  6. Blanda en burk pizzasås med 1 dl creme fraiche. Lägg ett tunt lager sås i botten på en form som är lagom stor för pastarullarna.
  7. Lägg ut lasagneplattorna på en skärbräda och fördela fyllningen på dem. Rulla ihop dem och lägg dem i formen med skarven nedåt. Häll över resten av tomatsåsen och strö över den rivna osten.
  8. Gratinera i ugnen i ca 25 min till gyllenbrun färg. Servera med vitkålssallad.
    Dekorera med färsk basilika.