Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Apelsinfisk med kryddgrönt

4 portioner

600 g fiskfilé ( torsk, spätta, gös, lax)
½ tsk salt
2½ dl matlagningsgrädde
½ msk vetemjöl
1½ msk koncentrerad hummerfond
Rivet skal av ½ apelsin
½- 1 dl hackad färsk gräslök och timjan

Gör så här

• Dela fisken i 4 portionsbitar eller rulla ihop filéer till rullader med skinnsidan inåt.
• Vispa ihop grädde, salt mjöl, hummerfond, apelsinskal och gräslök i en låg vid gryta. Låt koka upp.
• Lägg i fisken och låt sjuda klar i såsen under svag värme i ca 8-10 minuter med lock
• Garnera med färsk timjan eller gräslök och lite apelsinskal.

Servera med kokt potatis, mos eller ris och ett kokt rotfruktsjulienne med t.ex morot, palsternacka, kålrot och purjolök.

(julienne? Tunna strimlor av t.ex rotfrukter som kokas al´dente)



Foto: Thomas Carlén