Ruccola - en smakförhöjare
Ruccola är en härlig kryddstark sallad som förhöjer smaken i många maträtter. Ruccolan har mörkgröna flikiga blad med riv i smaken – den kallas ju på grund av sin smak även för senapskål. Vill du förstärka smaken i din pizza så strössla över ruccola innan servering.
Blanda de smakfulla bladen med andra salladssorter till en skön blandad grönsallad. Eller vänd rykande het nykokt pasta med ruccola, solmogna tomater, parmesan och en god olivolja.
Gillar du ruccola så skall du prova att använda den som en kryddört, finhackad över dina varma rätter, soppor eller på tomatsalladen. Prova att göra en pesto av ruccola. Mixa ruccola med god olivolja, vitlök, rostade mandlar och parmesan. Smaka av med havssalt och citronsaft.
Ruccola är ursprungligen en vild planta från Medelhavsområdet, som man bara gick ut och plockade i naturen. Ruccola finns i många varianter med olika smak och styrka. Här hemma har ruccola blivit mycket populär de senaste åren.
De små gröna bladen kan hålla sig i ca en vecka i kylen. Däremot håller de sig endast en dag i rumstemperatur.