Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

  

Ayvarkyckling

4 port

Ca 500 g kycklinglårfiléer
matfett till stekning
salt och peppar
2 dl matlagningsgrädde el crème fraiche
2 msk tomatpuré
3 msk Ajvar relish (grillad paprikaröra)
1 tsk oregano
8 gula och röda körsbärstomater
1-2 dl riven ost

Tillbehör:
Kokt pasta, gryn, ris eller potatis och en sallad eller valfria grönsaker

Gör så här:
1. Ugn 200°C.
2. Dela kycklingfiléerna på längden i två långsmala delar.
3. Stek kycklingdelarna i matfett och krydda med salt och peppar. Lägg dem i en smord form.
4. Blanda grädde, tomatpuré, Ajvar relish och smaka av med oregano. Häll alltsammans över kycklingen.
5. Dela tomaterna i halvor. Fördela tomater och riven ost över.
6. Tillaga i mitten av ugnen i ca 35 minuter eller tills kycklingen är genomstekt*.
7. Servera med kokt pasta, gryn, ris eller potatis och en sallad eller valfria grönsaker.


* Köttsaften ska vara klar utan rosa inslag. Kärntemperatur minst 70°C.

Smaklig måltid!