Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »En mustig men ändå mild gratäng som kan serveras som ensamrätt med en sallad med ärter, bönor eller linser. den är också got till kyckling, vegetariska alternativ eller kött.
5 port
Ingredienser
750 g potatis, skalad och skivad, mjölig
100 g purjolök, strimlad
2 st vitlöksklyftor finhackade
75 g röd paprika, i tärningar
150 g Feta, smulad
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl vispgrädde
2 dl mjölk
2 msk tomatpuré
1 tsk paprikapulver (el någon örtkrydda)
1 dl riven ost
Gör så här:
1) Förbered potatis, grönsaker och feta.
2) Förvärm ugnen till 200˚ C.
3) Lägg alla ingredienser utom paprika och feta i en gryta. Koka upp.
4) Stäng av grytan och låt stå i ca 15 min.
5) Lägg i en form och varva med feta och paprika (kyl ev för senare gratinering). Strö på riven ost
6) Gratinera i ca 30 min. Stick i gratängen så den är mjuk och ytan ska ha fin, gyllene färg.