Pastasås med senap och rökt kött 
5 port
Ingredienser
125 g rökt, strimlat oxkött
100 g morötter
50 g palsternacka
50 g rotselleri
1 msk rapsolja
4 dlvatten
10 g grönsaksbuljong, pulver
2 msk vetemjöl
1 dl Creme Fraiche
ca 1 tsk dragon, torkad
½ msk senap, fransk
15 g gräslök, hackad
ca ½ tsk salt
1 krm svartpeppar
Rotfrukterna kan bytas mot frusen rotfruktsmix. Köttet kan vara olika salt och det påverkar hur mycket salt du behöver tillsätta.
Gör så här:
1. Strimla köttet om det inte redan är gjort.
2. Skala, ansa och skär rotfrukterna i små tärningar (alt använd finstrimlade, frysta).
3. Fräs rotfrukterna i rapsolja i en gryta. Häll på det mesta av vattnet och grönsaksbuljong. Blanda vetemjöl med resten av vattnet och häll redningen i grytan under omrörning. Låt koka i 3-5 minuter och häll sedan på creme fraiche, senap och resten av kryddorna.
4. Lägg i köttet och smaka ev med kryddor och senap. Blanda ner gräslök.
5. Servera med fullkornspasta och grönsaker från salladsbordet, gärna med baljväxter.