Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Foto: Anissa Thompson |
Couscous – snabbt, lätt och gott!
Couscous är mycket vanligt i Nordafrika där det används ungefär på samma sätt som ris. I Marocko är couscous en av nationalrätterna. Couscous framställs av den inre delen av vetekorn (durumvete), ungefär som mannagryn. Det är gott, lättlagat och en bra omväxling till pasta, ris och potatis. På senare år har couscous blivit mycket populärt även i Sverige och finns numera i princip i alla svenska mataffärer, leta på hyllan med ris och andra gryn. Ofta kan man hitta rejäla säckar couscous av bra kvalitet till ett billigare pris än hos de svenska matvarukedjorna hos affärer med utländskt sortiment.