Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Röda linser – perfekt nybörjarlins!

Röda linser är den perfekta linsen för alla som tror att de inte gillar baljväxter. Med sin milda smak och rödlätta färg är de lätta att ta till sitt hjärta. Eftersom de är skalade är de snällare mot magen än andra linser. Låt dem ge krämighet i mättande soppar och grytor.

Röda linser är fyllda av nyttigheter - rika på protein, fibrer och mineraler. Röda linser har även fördelen att de är snabbtillagade – de behöver inte blötläggas och är klara redan efter 10 minuter kokning. Den röda färgen bleknar något när linserna tillagas. Använd gärna lysande röda och gula paprikor, saffran eller tomat som extra färgklickar. Skalade linser går inte att grodda.

Här hittar du ett recept på en snabb linssoppa med fetaost »