Fiskgratäng under italienskt täcke
4 portioner
Ingredienser
500 g koljafilé eller annan vit fisk
Citronsås
1 ½ dl lätt crème fraiche (15%), 1 dl mjölk
½ fiskbuljongstärning eller 1 msk fiskfond
finrivet skal och saft från ½ citron
½ msk Maizena redning
Potatismos
500 g potatis, 2 tsk smör, 1 ½ dl mjölk
salt och vitpeppar
Brödtäcke
2 skivor vitt bröd, ½ msk olivolja, ½ dl blandade
färska örter (t.ex. persilja och dill), ½ pressad
vitlöksklyfta, ½ dl riven parmesanost
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175ºC.
2. Låt alla ingredienser till såsen utom redningen koka upp. Tillsätt Maizena och dra kastrullen från plattan när såsen tjocknat. Häll såsen över fiskfiléerna i en ugnsfast form - sätt in i ugnen.
3. Skala, koka och mosa potatisen. Tillsätt smör och mjölk. Salta och peppra.
4. Mixa ingredienserna till brödtäcket.
5. Ta ut fisken efter ca 20 min. Höj temperaturen till 225ºC. Klicka moset över fisken och strö brödtäcket överst. Grädda i ugnen tills täcket fått en gyllenbrun färg. Servera med riven morot.