Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Pepparrotsgravad, stekt strömming

4 portioner

Ingredienser
600 g strömmingsfilé med ryggfenan bortklippt
3 msk riven pepparrot på burk
2 dl crème fraiche
4 äggulor
2 tsk vitvinsvinäger
ströbröd
salt och peppar
3 dl gröna ärtor
800 g potatis
50 g smör
2 dl mjölk
4 färska rödbetor
riven pepparrot på burk

Gör så här:
Blanda pepparrot, crème fraiche, äggulor samt vinäger till en marinad. Lägg i strömmingen och låt det hela stå och dra i minst ett par timmar i kylskåp, helst över natten.

Ta upp filéerna, salta och peppra och vik dubbla. Panera filéerna i ströbröd och stek i 2-3 minuter på varje sida. Servera med gröna ärtor, rött potatismos samt brynt smör och en rejäl klick pepparrot.

Rött potatismos: skala potatisen och koka i lättsaltat vatten i ca 15 minuter eller tills de är lagom mjuka, häll av vattnet. Tillsätt smör och mjölk och blanda till ett mos med hjälp av elvisp eller mixer. Koka rödbetorna i lättsaltat vatten i ca 20 minuter. Häll av vattnet. Skala och mixa rödbetorna tillsammans med potatismoset. Smaka av med salt och peppar. 

 

Foto och text:
Svensk Fisk
www.svenskfisk.se