Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Varm eller kall grillsallad

4 portioner

Ingredienser
800 g färskpotatis, Astrix, Belana eller egen favoritsort
3 st (400 g) röda paprikor
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, krossad
100 g salladsblad, blandade sorter
1 knippe salladslök

Dressing 1
3 dl gräddfil
1 msk paprikapulver
½ tsk salt
½ tsk honung

Dressing 2
3 dl gräddfil
3 msk pesto
2 krm salt

Gör så här
Värm ugnen till 200°C.

Skala potatisen eller skrubba färskpotatisen och dela i bitar. Ansa paprikan och dela i bitar. Blanda potatis och paprika med olivolja, salt och svartpeppar. Stek i ca 20 minuter tills innertemperaturen är 96°C.

Skölj och ansa sallad och salladslök samt skär löken i strimlor. Blanda alla ingredienser. Välj och blanda någon av dressingarna och servera till salladen.


Receptmakare: Eleonor Schütt och Margareta Andersson
Foto: Björn Tesch
Källa: Svensk Potatis