Tacotallrik
4 portioner
Tacosås
Färdig på burk eller flaska
Tacokrydda
Färdig påse
Tacofärsen
500 g nötfärs
1 msk matfett
½ dl vatten
1 tortillachips, 200 g
2 dl riven ost
1 romansallad
1 st rödlökar
1 röd paprika
½ gurka
3 dl gräddfil
Redskap
Stekpanna
Stekspade eller rörslev
Skärbräda
Kniv
Ugnsplåt med bakplåtspapper
Skål (till gräddfilen)
Gör så här
1) Sätt ugnen på 225°C.
2) Smält matfettet i en stekpanna.
3) Lägg i nötfärs och tacokrydda och blanda runt. Låt det hela fräsa ca 5 min.
4) Tillsätt vattnet och låt grytan puttra tills vätskan kokat in.
5) Skölj och strimla salladen.
6) Skala och finhacka rödlöken.
7) Hacka paprikan.
8) Skär gurkan i mindre bitar.
9) Tag fram en stor ugnsform.
10) Fördela ut tortillachipsen i ugnsformen.
11) Lägg på färsen på chipsen och strö över den rivna osten.
12) Gratinera högt upp i ugnen i 5 minuter.
13) Ta ut ugnsformen ur ugnen och häll över hälften av tacosåsen, den hackade salladen, den hackade paprikan, rödlöken och gurkan.
14) Duka bordet och ställ fram gräddfilen och tacosåsen.
15) Ställ fram hela formen på bordet om det går. Annars får man ta på spisen.