Kyckling i jordnötssås med ris
4 portioner
Ingredienser
400 g kycklinglårfiléer
1 vitlöksklyfta
2 tsk röd currypasta
1 dl jordnötssmör
saft av 1 lime
2 tsk strösocker
1 dl vatten
4 dl kokosmjölk eller creamy coconut
1 hönsbuljongtärning
Ev 1 tsk fisksås (nampla)
Salt
Peppar
Tillbehör
Kokt ris och sallad
Gör så här
1. Tvätta limen. Riv skalet. Dela limen på mitten och pressa ur saften ur halvorna
2. Blanda i en gryta: pressad vitlök, currypasta, jordnötssmör, limeskal, pressad lime, socker, vatten, kokosmjölk, och hönsbuljong.
3. Koka upp och sänk sedan plattan till lägsta värme.
4. Skär kycklingen i strimlor.
5. Lägg över kycklingen i jordnötssåsen och låt den koka med i 15 minuter.
6. Smaksätt med salt.
7. Servera kycklingen med ris och sallad!