Morotssoppa
4 portioner
7 morötter
2 msk finriven färsk ingefära
2 tsk flytande margarin
6 dl vatten
1 burk kokosmjölk (400 ml)
2 hönsbuljongtärning
2 vitlöksklyftor
2 krm Sambal Oelek
salt, peppar
Gör så här
1) Skala och skär morötterna i skivor.
2) Skala och riv ingefäran fint.
3) Häll flytande matfett i en gryta. Sätt på spisplattan och låt matfettet bli ljusbrunt.
4) Lägg i morötterna och låt dem fräsa 1 minut. Rör runt.
5) Häll i vatten och kokosmjölk.
6) Lägg i buljongtärningen.
7) Pressa vitlöksklyftorna ner i soppan och lägg i Sambal Oelek.
8) Låt soppan koka i ca 10 minuter, tills morötterna känns mjuka. Testa med en provsticka eller gaffel.
10) Mixa soppan med hjälp av en hand¬mixer.
11) Smaka! Krydda eventuellt med salt och peppar. Häll i eventuellt lite mer vatten om soppan är för tjock.
12) Serveras med bröd.