Ugnspannkaka med spenat, rökt skinka och lingonkeso
4 personer
Tillagningstid ca 45 min
Ingredienser
8 dl mjölk
4 ägg
4 dl vetemjöl
250 gram fryst bladspenat (upptinad)
150 gram rökt skinka
2 krm salt
2 msk flytande margarin
Lingonkeso
1 burk keso
1 dl rårörda lingon
Gör så här
1. Sätt på ugnen på 200 grader.
2. Vispa ihop 4 dl mjölk med äggen.
3. Häll i mjölet och saltet och vispa till en slät smet.
4. Häll i resten av mjölken och vispa till en slät smet.
5. Krama ur vätskan ur den upptinade spenaten.
6. Skär skinkan i små strimlor.
7. Pensla formen med det flytande margarinet.
8. Häll i pannkakssmeten.
9. Fördela spenaten och skinkan så jämnt som möjligt i pannkakssmeten.
10. Ställ in formen i ugnen.
11. Blanda keso och lingon i en liten skål.