Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Korvpanna med äpple och lök och potatismos

Korv som tillagas tillsammans med lök, äpple och curry i en god smakkombination. Vegokorv eller rökt tofu kan ersätta korven för den som önskar en grönare vaiant.

4 portioner

Ingredienser
1 gul eller röd lök
2 äpplen
1 msk rapsolja
400 g korv, gärna nyckelhålsmärkt
1 tsk curry
1 msk tomatpuré
1 dl vatten
1 dl matlagningsgrädde eller vätbaserad variant
1 krm salt
½ krm mald svartpeppar

Till servering
Potatismos
Broccolibuketter

Gör så här
1. Skala löken, dela den mitt itu och skär den i skivor.
2. Tvätta äpplet, tag bort kärnhuset, dela äpplet och i klyftor och skär i skivor.
3. Skär korven först i skivor och sedan varje skiva i strimlor.
4. Häll rapsolja och lök i en stekpanna. Sätt plattan på högsta värme. När det börjar fräsa i pannan så sänk till halva värmen.
5. Låt steka i ca 3 minuter. Rör då och då.
6. Lägg i äppleskivor, korvstrimlor, curry och tomatpuré. Stek cirka 5 minuter.
7. Häll på vatten och matlagningsgrädde, lägg på ett lock. Stäng av värmen och låt pannan stå kvar på spisen.
8. Smaka av korvgrytan.
9. Servera korvpannan med potatismos och broccolibuketter.