Enkel tacotallrik
4 portioner
Tacosås - färdig på burk eller flaska
Tacokrydda -färdig påse
Tacofärsen
500 g nötfärs
1 msk matfett
½ dl vatten
1 tortillachips, 200 g
2 dl riven ost
1 romansallad
1 st rödlökar
1 röd paprika
½ gurka
3 dl gräddfil
Gör så här
1) Sätt ugnen på 225°C.
2) Smält matfettet i en stekpanna.
3) Lägg i nötfärs och tacokrydda och blanda runt. Låt det hela fräsa ca 5 min.
4) Tillsätt vattnet och låt grytan puttra tills vätskan kokat in.
5) Skölj och strimla salladen.
6) Skala och finhacka rödlöken.
7) Hacka paprikan.
8) Skär gurkan i mindre bitar.
9) Tag fram en stor ugnsform.
10) Fördela ut tortillachipsen i ugnsformen.
11) Lägg på färsen på chipsen och strö över den rivna osten.
12) Gratinera högt upp i ugnen i 5 minuter.
13) Ta ut ugnsformen ur ugnen och häll över hälften av tacosåsen, den hackade salladen, den hackade paprikan, rödlöken och gurkan.
14) Duka bordet och ställ fram gräddfilen och tacosåsen.