Hot thai wok med ris
4 portioner
En enkel wok med få ingredienser som går fort att laga.
Tillagningstid ca 25 minuter.
Ingredienser
3 dl Basmatiris
6 dl vatten
2 krm salt
4 st (ca 500 gram) fläskschnitzel
2 msk flytande matfett
6 dl frysta wokgrönsaker
1 dl osaltade cashewnötter
3 msk sweet chilisås
3 msk msk teriyakisås
2 krm salt
1 krm peppar
Gör så här
1. Sätt på riset innan du börjar med woken!
2. Mät upp 3 dl wokgrönsaker i en skål.
3. Skär köttet i tunna strimlor.
4. Lägg flytande matfett i stekpannan (eller wokpannan) och sätt på plattan på högsta värme.
5. Lägg i köttet i stekpannan när matfettet börjat bli ljusbrunt.
6. Stek köttet tills det fått färg, ca 3 minuter.
7. Lägg över köttet i en skål.
8. Häll i wokgrönsakerna i den varma stekpannan.
9. Stek dem under omrörning i 3 minuter.
10. Tillsätt cashewnötter, sweet chilisås, teriyakisås, salt peppar och det stekta köttet.
11. Rör om och hetta upp alltsammans i 1 minut.
12. Stäng av plattan.
13. Duka bordet!
14. Servera woken med kokt ris.