Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Indisk gryta med nötter

4 portioner

En billig rätt med en röd färgskala som kan smaka ganska olika beroende på vilken sås du väljer. Det finns färdiga såser både på burk och i tetrapack i kyldisken. Är såsen het är det väldigt gott med lite yoghurt till som mildrar smaken och kyler lite i munnen. Nötter av valfritt slag gör maträtten mer mättande och ger extra tuggmotstånd.

Ingredienser
3 morot (150 g)
1 röd lök
1 röd paprika
1 gul paprika
1 msk rapsolja
1 paket stora vita bönor, 275 gram
4 dl färdig asiatisk sås, kylvara (t ex Kelda Tikka Masala) eller glasburk
Ev 1 krm salt

Till servering
1 dl cashewnötter eller andra nötter
2 dl matyoghurt
Ris
Sjuden broccoli

Gör så här
1. Skrubba morötterna rena.
2. Skala löken.
3. Tvätta paprika och ta bort kärnorna.
4. Skär lök i klyftor.
5. Skär morot i slantar.
6. Strimla paprikan.
7. Skölj de vita bönorna
8. Värm upp stekpannan på hög värme och häll i olja. Lägg i morötterna och sänk värmen till hälften. Stek morötterna i 5 minuter. Vänd då och då.
9. Lägg i paprikan och löken – stek i 2 min.
10. Lägg i bönorna.
11. Häll på såsen. Koka upp och låt koka tills grönsaker är lagom mjuka.
12. Koka broccoli i micron.
13. Smaka av och tillsätt ev 1 krm salt eller mer.
14. Duka bordet.
15. Servera gryta med ris, broccoli, nötter och en klick naturell yoghurt.