Cannelloni med vitkålssallad
4 portioner
Tillagningstid ca: Ca 40 minuter
Ingredienser
2 msk flytande matfett
8 stycken färska pastaplattor
200 gram färskost (Philadelphia eller liknande) med örtsmak
16 skivor rökt skinka
1-2 squash
2 burk tomatsås á 400 g = 8 dl
2 mozzarellaostar = 250 gram
Vitkålssallad
1 liter strimlad vitkål
½ dl rapsolja
½ dl vatten
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm örtkryddor
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Smörj ugnsformen med flytande matfett.
3. Lägg ut alla pastaplattor.
4. Bred på ett lager färskost på pastaplattorna.
5. Skölj av squashen och hyvla sedan långa platta remsor med osthyveln.
6. Lägg remsorna på pastaplattan.
7. Lägg 2 skivor rökt skinka ovanpå.
8. Rulla ihop plattan från kortsidan.
9. Lägg rullen med skarven nedåt i ugnsformen.
10. Gör likadant med de andra plattorna.
11. Häll tomatsåsen över cannellonirullarna.
12. Riv mozzarellan på rivjärn och lägg ut den ovanpå såsen.
13. Sätt in formen i mitten av ugnen i 25 minuter.
14. Skär vitkålen i strimlor och lägg den i en skål.
15. Blanda rapsolja, vitvinsvinäger, salt, peppar och örtkryddor i en liten kastrull och koka upp.
16. Häll oljeblandningen över vitkålen och blanda runt.
17. Servera Cannelloni med vitkålssalladen!