Bakad potatis med god räkröra
4 portioner
En ugnsbakad potatis med en enkel räkröra som tillbehör. Potatisen behöver lång tid i ugnen för att bli klar. En god, enkel och festlig rätt som lätt går att göra till flera.
Tillagningstid ca 1 timme och 30 minuter.
Ingredienser
4 jämnstora bakpotatisar
200 gram frysta skalade räkor.
2 dl Kesella kvarg 10 % fett
1 msk majonnäs
2 msk hackad dill
1 msk pressad citron
1 krm mald svartpeppar
Att servera till
Sallad
Så här gör du
1. Ta fram räkorna så att de hinner tina upp.
2. Sätt ugnen på 200 grader.
3. Tvätta och borsta potatisen med kallt vatten.
4. Stick hål i potatisskinnet med en gaffel, runt om potatisen.
5. Lägg potatisarna i en ugnsform.
6. Ställ in mitt i ugnen.
7. Låt potatisen stå inne i ca 1 tim och 15 m in.
8. Prova om potatisen är klar med en provsticka. Den ska gå lätt igenom när potatisen är klar.
9. Är den fortfarande hård så låt den stå längre tid i ugnen.
10. Lägg Kesella och majonnäs i en skål.
11. Rör ner dill och svartpeppar.
12. När räkorna tinat upp så blandar man ner dem i kvargen.
13. Dela citronen och pressa ut 1 msk saft ur ena halvan.
14. Häll i saften lite i taget i röran. Smaka av så att du tycker det blir gott.
15. Ta fram potatisen när den är klar.
16. Skär ett kryss i potatisen med en vass kniv.
17. Ta en ren handduk att hålla runt potatisen.
18. Tryck ihop potatisen mot mitten så att den öppnar sig.
19. Servera potatisen med räkröran och grönsallad.
20. Smaklig måltid!