Svampfylld squash
4 portioner
Vegetarisk, enkel rätt som man kan äta som den är, gärna med sallad och ett gott bröd till.
Tillagningstid ca 35 min
Ingredienser
2 Squash
2 msk flytande margarin
1 purjolök
4 dl frysta skivade champinjoner
4 tomater
1 msk pressad citron
2 vitlöksklyftor
1 tsk torkad timjan el oregano
1 dl crème fraiche
2 krm salt
1 dl riven ost
Gör så här
1. Sätt på ugnen på 200 grader.
2. Skölj squashen.
3. Dela squashen på längden.
4. Gröp ur inkråmet med en sked och skär det i småbitar.
5. Lägg de urgröpta squash-halvorna i en ugnsform med skalet neråt.
6. Pensla den vita ytan med flytande matfett.
7. Ställ in dem i ugnen i 5 minuter.
8. Ta ut squash-halvorna ur ugnen.
9. Höj ugnsvärmen till 250 grader.
10. Dela och skölj purjolöken och skär den i skivor.
11. Skär champinjonerna i skivor.
12. Skär tomaterna i bitar.
13. Sätt en stekpanna på högsta värmen.
14. Häll i matfett.
15. När matfettet börjar bli brunt så sänkt till medelvärme.
16. Lägg i purjolöken och svampen och fräs det tillsammans.
17. Lägg i inkråmet från squashen och låt det fräsa med.
18. Lägg i tomaterna och pressad vitlök - låt fräsa i ca 5 minuter (el tills vätskan kokat in).
19. Rör ner crème fraichen och citronsaft.
20. Krydda med örtkrydda, salt och peppar.
21. Häll svamp- och grönsaksröran i squash-halvorna.
22. Strö över den rivna osten.
23. Grädda i övre delen av ugnen i 12 minuter.