Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »
Paprikafyllda kycklingfiléer, 4 portioner

500-600 g Kronfågel kryddmarinerade kycklingfiléer
1 påse mozzarella varav 125 g ost
1 kruka basilika
2 röda paprikor el motsv. mängd grillade paprikor på burk
Salt, peppar, paprikapulver
Olivolja
4 port tagliatelle
2-3 dl riven parmesan
2 dl valfri grädde
Gör så här:
Dela paprikan och lägg den med skinnsidan uppåt på en plåt.
Grilla dem i 250° C tills skalet börjar svartna.
Låt dem svalna med duk över och dra av skinnet.
Dela i mindre bitar.
Skär en ficka längs med de rumstempererade filéerna.
Fyll snitten med basilikablad, paprika och skivad mozzarella, fäst samman med tandpetare.
Lägg dem i en smord form.
Ringla över olivolja och stek i 200° C i ca 20 min.
Kolla med sticka, köttsaften ska vara klar, dvs. utan rosa inslag.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Blanda samman riven ost, grädde och blanda med nykokt pasta.
Mal svartpeppar över.
Servera pastan med kycklingfilé och en god sallad.
Smaklig måltid!