Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »
Indisk kycklinggryta Minutfilé med kikärtor och kokosmjölk
4 portioner
Tillagningstid: ca 30 minuter
3-4 st Minutfiléer, strimlade
2 stora vitlöksklyftor, strimlade
½ purjolök, strimlad
40 g färsk ingefära, skalad och finhackad
400 g potatis, skalad och tärnad
1 broccoli, delad i små buketter
2-3 msk smör
1 ½ msk garam masala eller vindaloo
1 burk kikärtor (ca 400 g)
1 burk kokosmjölk (ca 400 ml)
1–2 dl kraftig grönsaksbuljong
Salt och svartpeppar
Rostad, hackad sötmandel, att strö över
Färsk koriander, att strö över
Basmatiris till servering
Gör så här:
Hetta upp en stor gryta eller kastrull med smör. Fräs kyckling, vitlök, purjolök och vald krydda tills löken är mjuk och kycklingen är brynt. Rör om under tiden. Tillsätt ingefära, potatis och kikärtor och fräs i ytterligare en kort stund.
Slå på kokosmjölk, buljong samt salt och koka upp. Låt småkoka i cirka 15 minuter. Tillsätt broccolin och koka i ytterligare ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö mandel och koriander över och servera tillsammans med basmatiris.
Smaklig måltid!