Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Grillsommarens trender - Kålgrillat!

Det är något visst när man plockar fram grillen och startar årets första grillning. När grilldofterna sedan sprider sig är det sagolikt, då är sommaren som allra bäst. 

Trenderna går mot att vi bryr oss mer om var maten kommer ifrån och vi vill grilla mer hälsosamt. Vi grillar gärna mer fisk och skaldjur, väljer svenskt kött och ekologiska- och svenska råvaror i säsong. Slow cooking trenden är fortfarande lika populär, både i grytan som på grillen. ”Hamburgare” görs på köttfärs, fisk, linser och på champinjoner. Idéerna och utbudet av vad man kan lägga på grillen har fullkomligt exploderat de senaste åren och just nu är det riktigt glödhett att grilla kål- och salladshuvuden. Kål är trendgrönsaken nummer ett på grillen. Det är också populärt att grilla snacks, som nachos, desserter och att baka bröd och kanelbullar direkt på grillen.

Kryddan på det hela är alla härliga tillbehör som serveras till det grillade. Starka, söta, och syrliga såser, röror, salsor och kryddsmör tillagade med kryddor från all världens hörn. Asiatiska smaker som ingefära och sweet chili är fortfarande populära men i år är Koreanska smaker i fokus.

Det som är fantastiskt med att grilla är att det blir en naturlig mötesplats där alla kan vara med och hjälpa till. Varför inte bjuda in nära och kära till en aktiv grillfest och samtidigt passa på att prova något nytt på grillen, det är bara fantasin som sätter gränser.