Potatis- och bönburrito
Perfekt mat till utflykten och enkel att tillaga. Vad kan vara bättre att ta med sig som både mättar och är god. Eller ät den hemma som en hel måltid.
4 portioner
500 g potatis, välj t.ex. Amandine eller Melody
1 st avocado
150 g svarta bönor, kokta
Dressing
2 dl crème fraiche, lätt
2 tsk currypasta
½ tsk salt
2 tsk honung
Gör så här:
1. Skala potatisen och lägg den i kokande vatten. Koka den mjuk under lock.
2. Blanda alla ingredienser till dressingen.
3. Häll av kokvattnet och dela potatisen i mindre bitar.
4. Skala och tärna avocadon.
5. Spola av de konserverade bönorna med kallt vatten.
6. Skala och tärna äpplet.
7. Bred hälften av dressingen på wrapen.
8. Fördela potatis, avocado, bönor och äpple på de fyra wrapen.
9. Vik bröden på tvären till en botten och rulla ihop.
10. Klicka på resten av dressingen.
11. Packa in dem i folie om de ska med på utflykten.
Receptmakare: Eleonor Schütt och Margareta Andersson
Foto: Björn Tesch