Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »
Grillstekt lax med citronfrästa rotfrukter, 4 port
En lite festlig rätt med frisk smak av citrus.
    0,5 stjälkselleri
    2 morötter
    1 palsternacka
    1 citron
    1 msk olivolja
    700 g potatisar
    1 lök
    1 bunt persilja (gärna bladpersilja)
    2 dl vatten
    peppar och salt efter smak (max 1 tsk)
    450 g laxfilé
    1 tsk salt
    peppar
    3 msk aioli
    0,5 dl naturell yoghurt (0,5% fett)
Fullkornsbröd
Gör så här:
·         Koka potatisen.
·         Skala potatis och rotfrukter och skär i tärningar ca 2 x 2 cm. Skär citronen i tre tjocka skivor.
·         Värm oljan i en panna och stek citronskivorna gyllene.
·         Tillsätt rotfrukterna och stek dem. Vänd dem ofta, så att de inte blir brända.
·         Hacka lök och persilja. Tillsätt i rotfruktspytten. Häll över vatten och låt koka tills allt är mjukt.
·         Skär laxen i 4 bitar och stek dem i medelvarm grillpanna i ca 8 minuter. Krydda med peppar och salt (max 1 tsk).
·         Rör ihop aioli och yoghurt och servera en klick till laxen.
Källa: Livsmedelsverket