Dubbelmacka med smakrik keso, skinka och avokado
2 portion
Ingredienser:
4 skivor bröd, gärna fullkornsbröd av dansk typ
1 dl keso med lök
1 avokado
2 skivor rökt skinka
1 tsk pressad citron
4 skivor röd paprika
Gör så här:
1. Skär 4 brödskivor. Lägg brödskivorna på skärbrädan.
2. Dela avokadon mitt itu. Ta bort kärnan.
3. Ta ur innehållet i 1 avokado med en sked och lägg det i en skål.
4. Mosa avokadon lätt med en gaffel.
5. Pressa citronen.
6. Lägg 1 tsk pressad citron och 1 dl keso i skålen med avokadon. Blanda ihop.
7. Lägg kesoblandningen på två av brödskivorna.
8. Lägg två paprikaringar och en skinkskiva ovanpå kesoblandningen.
9. Lägg den andra brödskivan ovanpå. Tryck ihop försiktigt.
Servera gärna smörgåsen med en frukt och en morot.
En macka som är bra att ta med sig.
Lätt att göra på ingredienser som kan finnas hemma.
Det finns även frusen avokado att köpa som tärningar.