Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Coleslaw av rödkål med asiatisk twist

En saftig sallad med en spännande, mild smaksättning. Den passar till många olika maträtter men är också jättegod på macka.

500-600 g rödkål
1 liten röd eller gul lök
1 krm salt
1 dl matyoghurt eller motsvarande växtbaserad
1 tsk dijonsenap
1½ msk färskpressad juice av citron eller lime
½ msk japans soja (ljus soja)
1 tsk konserverad eller frusen koriander
½ krm svartpeppar

1. Strimla rödkålen riktigt tunt, t ex med köksmandolin eller osthyvel. Lägg kålen i en bunke med 1 krm salt och knåda in saltet i salladen så saften börjar avges och kålen blir saftig.
2. Blanda i en liten skål eller ett glas: yoghurt, senap, pressad juice, ljus soja, koriander och svartpeppar.
3. Blanda kålen och dressingen. Smaka av.

Variation:
Använd olika kålsorter
Smaksätt salladen försiktigt med lite ingefära.
Uteslut koriander och använd istället lite pepparrot
Blanda ner lite färska spenatblad precis innan serveringen

Cecilia Sassa Corin, Matkonsult, Hushållningssällskapet