Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Coleslaw av rödkål med asiatisk twist
En saftig sallad med en spännande, mild smaksättning. Den passar till många olika maträtter men är också jättegod på macka.
500-600 g rödkål
1 liten röd eller gul lök
1 krm salt
1 dl matyoghurt eller motsvarande växtbaserad
1 tsk dijonsenap
1½ msk färskpressad juice av citron eller lime
½ msk japans soja (ljus soja)
1 tsk konserverad eller frusen koriander
½ krm svartpeppar
1. Strimla rödkålen riktigt tunt, t ex med köksmandolin eller osthyvel. Lägg kålen i en bunke med 1 krm salt och knåda in saltet i salladen så saften börjar avges och kålen blir saftig.
2. Blanda i en liten skål eller ett glas: yoghurt, senap, pressad juice, ljus soja, koriander och svartpeppar.
3. Blanda kålen och dressingen. Smaka av.
Variation:
Använd olika kålsorter
Smaksätt salladen försiktigt med lite ingefära.
Uteslut koriander och använd istället lite pepparrot
Blanda ner lite färska spenatblad precis innan serveringen
Cecilia Sassa Corin, Matkonsult, Hushållningssällskapet