Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »
Ett härligt gott pålägg som också fungerar bra som sås eller dip. Basen är frusna gröna ärtor och ingredienser som är lätta att ha hemma. Ärtröran passar bra precis som den är på smörgås men kan också kombineras med t ex rökt kött, keso, rökt fisk eller ägg. Den är faktiskt god till det mesta!
250 g frysta gröna ärter
Ev 1 vitlöksklyfta
½ dl solroskärnor, gärna rostade
50 g spenat och persilja
ca 1 citron eller lime, saft
2 msk raps- eller olivolja
4 krm salt
1 krm peppar
Mixa ärter, vitlök, solroskärnor, spenat, persilja, olja och det mesta av citronen till en slät massa. Smaka av med salt och peppar. Ev mer pressad citron.
Variation: Byt ut citronen och persilja mot lime och smaksätt med lite mynta.