Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

pak choy

Pak Choy/Pak Soi

Pak Choy är en från början orientalisk grönsak som påminner om mangold. Stjälkarna är ljusa och knapriga, bladen är mörkt gröna. Pak choy är släkt med sallads- eller kinakål och smaken är snarlik. Smaken är mild med en lätt, lätt och fin beska. Den är god att äta rå i t ex sallad men kan också förvällas (kokas snabbt) eller wokas och serveras med andra grönsaker eller till fisk och kött. Den kan också stuvas. Den ingår ofta i Ramen där den milda smaken och härliga konsistensen passar bra.

Prova t ex att woka den snabbt i en god olja och smaksätt med lite färsk riven ingefära och lite vitlök som får fräsa med en stund. Häll på slutet över lite tamarisoja (eller annan ljus, japansk soja). Även lite sesamfrön är gott att fräsa med en stund. Var lite försiktigt med smaksättningen så grönsakens egen smak inte döljs.

Den bör förvaras i kylskåp (4-6 grader) i t ex plastpåse för att undvika uttorkning.


pak choy