Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

pulled chicken

Lindas Pulled BBQ Chicken

Pulled chicken är kyckling som varit inne i ugnen på låg värme och lång tid. Där har den legat i en barbecuesås som sjunkit in i kycklingen och ger en underbar smak. 
 
900-1000 g kycklinglårfilé
1 vitlöksklyfta
1 liten lök

1 msk rapsolja
1 tsk smoked paprika 

½ tsk salt
grovmalen svartpeppar
2 dl barbecuesås (färdig eller hemgjord)

Coleslaw: 300 g tunt och finstrimlad vitkål blandas med 2 grovrivna äpplen, 2 dl gräddfil eller kvarg, 1 tsk fransk senap, 1½ krm salt, svartpeppar. Vill du ha den lite fylligare och krämigare kan 2 msk majonnäs tillsättas.

Till servering: Coleslaw och bröd, ev lite gröna blad.

  1. Sätt ugnen på 170˚C.
  2. Finhacka lök och pressa vitlöken. 
  3. Hetta upp olja i en ugnsfast gryta/panna och tillsätt lök och vitlök. Fräs mjuk några minuter. 
  4. Strö över smoked paprika och rör runt. 
  5. Lägg i kyckling, lite i taget, och rör runt. Tillsätt salt och peppar. Häll på BBQ sås och låt sjuda någon minut. Lägg på locket och tillaga i ugn i 90 minuter.
  6. Gör coleslaw under tiden.
  7. Plocka ur kycklingen ur såsen och lägg i en bunke (släng inte såsen!).
  8. Använd två gafflar för att fransa/strimla kycklingen.
  9. Häll över såsen från grytan/pannan i en kastrull och koka bort hälften av vätskan.
  10. Häll såsen över den fransade kycklingen och rör om. Smaka av.

Servera pulled chicken i bröd med coleslaw och gärna lite gröna blad.

Receptkälla Pulled chicken: Svensk Fågel